Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Митрофан вітає вірян з Різдвом: світло в темряві та заклик до надії

    Архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан розповів вірянам про глибокий сенс Різдва Христового у своєму різдвяному посланні. Вперше в історії Православної Церкви України, ця святкова подія була офіційно відзначена за новоюліанським календарем.

    У своєму посланні архієпископ звернув увагу на символіку Різдва, яке припадає на перший день після зимового сонцестояння, найтемніший час року, коли починається збільшення тривалості дня. Архієпископ нагадав вірянам про те, що Різдво Христове – це світло, що прийшло у світ серед темряви.

    “Ми спраглі світла. Наприкінці другого року повномасштабної війни, серед горя, болю, втрат і страхів – нескладно піддатися зовнішньому мороку та впустити його частинку всередину себе. Повірити в силу темряви. Схилити голову і опустити руки. Розгубитися”, – сказав архієпископ.

    Він також звернув увагу на те, як Різдво нагадує про те, що Бог прийшов у світ саме тоді, коли світ був наповнений страхом і темрявою. “Це Божий заклик до кожного з нас. Заклик опанувати свій страх і відкрити серце для радості. Заклик повірити в Божу любов і в себе самих”, – додав він.

    Архієпископ Митрофан висловив свої найкращі побажання військовим, всій Україні, родинам та тим, хто працює на благо ближніх. Він також висловив надію на мир, злагоду та процвітання в країні. Його послання завершилося словами: “Христос народжується – славімо Його!”

    Найсвіжіше

    Популярне