Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    В УГКЦ відкинули декларацію, яка дозволяє благословляти одностатеві пари

    В УГКЦ відреагували на оприлюднену Ватиканом у грудні цього року декларацію «Fiducia Supplicans» про душпастирське значення благословень.

    Декларація, затверджена Папою, стверджує, що благословення можуть отримувати особи однієї статі, але без наслідування чи імітації шлюбу. Проте, в УГКЦ зазначили, що дана декларація стосується лише Латинської Церкви, а не Східних Католицьких Церков, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    У спеціальному Комунікаті Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) пояснив, що декларація не розглядає особливості східних традицій. Крім того, УГКЦ має власну літургійну, богословську та духовну спадщину.

    «… на підставі кан. 1492 ККСЦ ця Декларація стосується суто Латинської Церкви і не має правової сили для вірних Української Греко-Католицької Церкви», – йдеться документі.

    Саме поняття “благословення” в українському греко-католицькому обряді означає схвалення чи дозвіл на певні дії, практики чи пости. Таке благословення завжди має катехитичний вимір і не може суперечити вченню Католицької Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне