Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Албанії: Різдво є невичерпним джерелом багатовимірної надії

    Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій видав своє послання на свято Різдва Господа Ісуса Христа.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, у своєму посланні Архієпископ пояснює справжнє значення Різдва, наголошуючи, що «Різдво, провідне християнське свято, – це не лише нагода для обміну побажаннями та подарунками, сімейного тепла, розваг, яка дарує духовну ейфорію в суспільному житті. Це перш за все невичерпне джерело багатовимірної надії – на цінність кожної людської особи, на шлях людства, на сенс життя», і далі додає: «Своїм втіленням Син і Слово Боже взяв на Себе всю людську природу, в її духовній і матеріальній субстанції, і відродив її. Це Подія, яка є центром християнського одкровення; “Бог з’явився в тілі” (1 Тим. 3:16). Це об’явлення Божої любові “у тілі” становить унікальність християнської віри».

    В іншому місці архієпископ Анастасій каже: «Терпіння надії, яке випромінює Різдво, не є слабкістю, навпаки, воно вказує на містичну силу. Він змінює навіть найбільші печалі та слабкості теперішнього життя, зміцнюючи витривалість, бойовий дух, якісний опір, підтримку правди та справедливості».

    Насамкінець, згадуючи про жорстокі війни в Україні та Палестині, архієпископ наголошує, що «кожна епоха має свої сум’яття, війни, лиха, трагедії, злидні, горе, розпач. І наша також стрясається тривалими неймовірно жорстокими війнами в багатьох куточках землі, особливо в Україні та Палестині. Протиріччя та розбіжності навіть мучать церковні контексти. У кожної людини є свої багатогранні проблеми. У кожній громаді кожна людина переживає години меланхолії та болю. Для всіх незамінним дороговказом залишається терпіння надії. Посилимо наше благання про припинення смертоносних конфліктів і різноманітних соціальних криз, щоб на землі запанував мир».

    Читайте також Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія

    Найсвіжіше

    Популярне