Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «Православний РЕБ». РПЦ придумала «геніальний» спосіб захисту від «бісівських дронів» ЗСУ

    Перевага безпілотників ЗСУ у повітрі на деяких ділянках фронту разом з відсутністю у ЗС РФ необхідної кількості засобів радіоелектронної боротьби змушує противника шукати все нові способи захисту від українських дронів.

    Не залишилися у цьому сенсі осторонь і представники РПЦ, які запропонували своє рішення цього нетривіального завдання.

    На їхню думку, врятувати російських окупантів від FPV-дронів може свята Варвара, однак, щоб активувати її захист, необхідна спеціальна «молитва», брошури з якою кремлівські клірики і роздають своїм солдатам.

    Знімок однієї з таких «православних РЕБ», знайденої на зачищених позиціях росіян, опублікував у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов.

    «Свята Варвара, великомучениця і покровителька, призри на нас, скорботних і стражденних, від бісівських безпілотників, що сіють смерть і руйнування», — йдеться у тексті так званої «молитви».

    При цьому не менш примітною у цій брошурі є й ікона тієї самої Варвари, яка тримає у руках якусь подобу «квадрокоптера».

    І хоча ефективність таких закликів до різних святих виглядає вельми сумнівною, однак для міноборони РФ подібні брошури, очевидно, обходяться явно дешевше, ніж справжні системи РЕБ.

    Найсвіжіше

    Популярне