Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Церква Греції виступила проти усиновлення та союзу в одностатевих парах

    Священний Синод Грецької Церкви видав Енцикліку, в якій висловив чітку позицію щодо питання одностатевих союзів та усиновлення.

    Про це інформує orthodoxtimes.com, передає Духовний Фронт України.

    Пояснюючи, що Синод Грецької Церкви не заперечує проти цивільного шлюбу між особами однієї статі, оскільки підкреслює, що цивільний шлюб, в цілому, байдужий до статі подружжя і є чимось, що не стосується православної християнської традиції, Церква підкреслює свою незгоду з двома питаннями.

    Зокрема, у Енцикліці висловлена “не згодна з одностатевим батьківством, оскільки воно не задовольняє права дітей мати і батька, і матір, а по-друге, Церква не згодна з одностатевим шлюбом, оскільки він веде до одностатевого батьківства (поширення шлюбу на одностатеві пари не є юридично допустимим, виключаючи їх з права на усиновлення, яке в даний час застосовується до подружніх пар)”.

    Елладська Церква також підкреслює, що діти не повинні використовуватися як інструмент тиску на активістів. Вона заявляє: “Діти не є ні домашніми тваринами для тих, хто хоче відчути себе опікуном, ні “аксесуарами”, які узаконять або зроблять соціально прийнятним одностатеве співжиття”.

    Енцикліка є посланням до уряду, підкреслюючи, що “демократична держава не зобов’язана поступатися особистим вимогам осіб, наділених політичною владою, економічним впливом чи привілейованим доступом до засобів масової інформації, які вважають, що мають право виховувати дитину зі своїм одностатевим партнером, не звертаючи уваги на те, чи їхній вибір у приватному житті забезпечує середовище стандартів і ролей, які задовольняють потреби дитини”.

    Енцикліка Священного Синоду також підкреслює, що “як роз’яснив Європейський суд з прав людини, стосовно усиновлення держава повинна забезпечити відповідне сімейне середовище для зростання дитини, а не надавати дітей будь-кому, хто хоче стати батьком чи матір’ю. У контексті усиновлення пріоритетом є найкращі інтереси дитини, яка не має батьків або відповідних батьків, а не думка дорослої людини, яка вважає, що вона підходить на роль батьків”.

    Нагадаємо, Консул Греції розповів, що Україні потрібно активніше пояснювати світові події в Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне