Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    “Повідомляємо, якщо є якісь недоліки”: як на Рівненщині ДСНС перевіряє храми до Різдва

    На Рівненщині рятувальники оглянули 337 храмів на дотримання правил пожежної безпеки. Зокрема, перевіряли наявність вогнегасників та систем оповіщення пожежної безпеки, доступність запасних виходів та укриттів поряд.

    Про це розповіла фахівчиня ДСНС в області Яна Матвійчук.

    13 грудня рятувальники провели інструктаж щодо правил пожежної безпеки у костелі Святого Йоана Павла ІІ у Рівному, це традиційні заходи перед різдвяно-новорічними святами.

    “Ми завжди повідомляємо, якщо є якісь недоліки, які можна усунути, даємо рекомендації, як покращити стан. І, зазвичай, люди завжди до нас дослухаються, адже безпека парафіян та безпека культових споруд стоїть на високому рівні. Тому що дуже багато людей йдуть до церков, відвідують храми й все необхідно зберігати в справному стані”, — зазначила Яна Матвійчук.

    Також рятувальники запитували в представників храмів про наявність укриття:

    “В римо-католицькому костелі наявне невеличке підвальне приміщення, куди можуть сховатися парафіяни. Та воно не є офіційним. Це місце, щоб сховатися на, скажімо так, випадок повітряної тривоги. Офіційні захисні споруди та найпростіші укриття, перед тим, як приходити в будь-який храм, костел, можна оглянути на мапі, яка є на сайті Рівненської міської ради й перед тим можна дізнатись, куди вам слідувати, в яке найближче укриття”, — зауважила Яна Матвійчук.

    За підрахунками настоятеля костелу Святого Йоана Павла ІІ Гжегожа Вавжиняка, храм відвідує орієнтовно сотня парафіян. Він додав, що за чотири роки, відколи тут проводять богослужіння, пожеж не виникало:

    “Дотримуємось всіх правил, які отримуємо передусім від пожежної служби. Не залишаємо ніколи відкритого вогню самого чи не ставимо свічок біля речей, які можуть легко запалитися”.

    Інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки у храмах Рівненської області рятувальники розпочали понад три тижні тому і завершити планують до кінця грудня. За цей час вони оглянули понад 340 таких об’єктів, зазначила Яна Матвійчук.

    Найсвіжіше

    Популярне