Субота, 25 Травня, 2024
Бiльше

    Собор Паризької Богоматері впровадить інноваційні заходи пожежної безпеки після відкриття у грудні 2024 року

    Згідно з нещодавньою заявою Філіпа Жоста, президента державного органу, який здійснює нагляд за реставрацією Собору Паризької Богоматері, історична пам’ятка Парижа буде обладнана першою у своєму роді системою протипожежного захисту, коли наступного року після руйнівної пожежі у 2019 році знову відкриється для відвідувачів.

    Про це пише The Local France.

    Оскільки Нотр-Дам планує знову відкрити свої двері в грудні 2024 року, згідно з обіцянкою президента Макрона, не шкодується жодних ресурсів, щоб гарантувати, що така катастрофа не повториться. Йост пояснив, що собор буде обладнаний системою випаровування, встановленою під дахом і на шпилі, яка може негайно зупинити будь-яке відродження полум’я від поширення. Ця передова технологія, яка зараз впроваджується, стане першим випадком застосування такого інноваційного підходу до пожежної безпеки у французькому соборі.

    Очікується, що після завершення реконструкції, окрім оновлених механізмів пожежогасіння, готичний шедевр відвідуватимуть понад 14 мільйонів відвідувачів на рік. Макрон нещодавно підтвердив мету завершення робіт у грудні 2024 року, незважаючи на початкові затримки, спричинені величезними технічними викликами відновлення 800-річного об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, який до пожежі приймав 12 мільйонів паломників щороку.

    Собор Паризької Богоматері планують відновити 8-го грудня 2024 року.

    Нагадаємо, пожежа в Нотр-Дам-де-Парі трапилася 15 квітня 2019 року. Тоді обвалився шпиль собору, але стіни й вівтар вціліли. Досі невідомо, що спричинило загорання. Слідчі припускають, що це був нещасний випадок. Розглядали також версії щодо несправності електрики або залишення без нагляду непогашеної сигарета.

    Тепер, коли шпиль собору знову здіймається над Іль-де-ла-Сіт, він знову відчинить свої великі двері для світу якраз до Паризької Олімпіади 2024 року/

    Найсвіжіше

    Популярне