Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Бурундійський і Руандійський Інокентій звільнений з посади

    Під час нещодавнього візиту Патріарха Феодора ІІ до Бурунді з 27 листопада по 4 грудня, на прохання митрополита Іннокентія, патріарх благословив і звільнив його з обов’язків митрополита Бурунді та Руанди.

    Прохання надійшло через поганий стан здоров’я митрополита Інокентія, який триває вже майже чотири роки, інформує  orthodoxtimes.com 

    Народився в 1967 році в Східній Уганді в місті Джинджа, митрополит Іннокентій Б’якатонда навчався в Сполучених Штатах в Грецькому коледжі Святого Хреста в Бостоні і тривалий час брав участь у служінні Православної місії в Африці в різних країнах, таких як Кенія, де він служив генеральним вікарієм і залишив помітний вплив на зростання православ’я в цій країні, а також відіграв важливу роль у процвітанні Православної богословської семінарії імені Макарія III у Найробі.

    Він служив єрархом Митрополії Бурунді та Руанди протягом 11 років від 21 листопада 2012 року, коли був обраний Священним Синодом Патріархату Александрії та всієї Африки єпископом Бурунді та Руанди.

    Під час свого перебування на посаді митрополит Іннокентій безперервно займався розвитком Православ’я в країнах, яким він служив.

    Митрополит нарешті повернеться на батьківщину в Уганду в місто Джинджа, де продовжуватиме висловлювати слова мудрості та духовне керівництво. Він відкриє особисті соціальні медіа, де постійно виголошуватиме свої проповіді, гомілії та інші повчання.

    Раніше, патріарх Феодор звершив літургію у храмі святого Миколая в Александрії.

    Найсвіжіше

    Популярне