Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    У Львівському ТЦК провели перевірку через скандал зі священником

    Львівський обласний ТЦК та СП провів перевірку після скандалу з чоловіком у військовій формі, який зневажливо спілкувався зі священником та звинуватив його у неявці до військкомату.

    Про це повідомляє Львівський обласний ТЦК і СП у Facebook та голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram.

    Обласний військкомат зазначив, що провів службову перевірку через скандал у Стрийському районі. Під час неї з’ясувалося, що чоловік у військовій формі на опублікованому у мережі відео – це цивільний.

    “Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військовослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя”, – йдеться у повідомленні.

    ТЦК запевняє, що дії військових були правомірними, а повістка священнику була виписана заздалегідь. Його викликали до військкомату для уточнення військооблікових даних.

    “Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обов’язок кожного громадянина з’явитись для уточнення облікових даних у разі отримання повістки. Принагідно висловлюємо щиру вдячність тисячам священників та капеланів, які поряд з нашими воїнами на фронті підтримують моральний та бойовий дух вірян”, – додали у ТЦК.

    Що відомо про цивільного

    Голова Львівської ОВА повідомляє, що цивільний чоловік у військовій формі, який потрапив на відео – це батько братів Кирила та Василя Вишиваних, які загинули у 2022 році.

    Відомо, що молодший брат загинув 4 березня 2022 року у боях у Миколаївській області. Герою було 28 років він служив у лавах 80-ї бригади.

    Старший, 34-річний майор Кирило Вишиваний, загинув через десять днів після цього – внаслідок ракетного удару по Яворівському полігону.

    Що цьому передувало

    Вчора, 12 грудня, у мережі з’явилися відео, на якому чоловік у військовій формі погрожував священнику за нібито неявку до ТЦК. Інцидент стався у Стрийському районі Львівської області.

    На скандал відреагував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він закликав Львівський обласний військкомат провести перевірку та наголосив, що мобілізація не повинна проходити з приниженням честі та гідності людини.

    Найсвіжіше

    Популярне