Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    “Благодіяння Божі щодо людини є виявом Його любові” – митрополит Епіфаній

    У недільній проповіді Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній розмірковував над Євангельським читанням.

    “Благодіяння, які Бог подає людям, є виявом Його любові та милосердя. Вони залежать від Господа, а не від людей. І Бог подає їх навіть тим, хто їх не заслуговує, хоча і потребує”, – зазначив владика, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Він наголосив, що “бути вдячними за благодіяння – є важливою складовою виховання, культури, поводження між людьми. Вдячність за добро виявляють навіть тварини – вони демонструють радісні відчуття тим, хто їх нагодує, обігріє, захистить від небезпеки. Тим більше здатність до вдячності повинна бути властива людям”.

    Митрополит Епіфаній зауважив, що коли отримуємо благодіяння від Бога, малі чи великі, виняткові чи повсякденні, повинні за все це виявляти свою любов до нашого Господа через вдячність.

    “Саме тому так важливо зберігати кожному з нас правило ранок розпочинати з молитви і вечір нею завершувати, дякувати Богу перед їжею та після неї, просити благословення на добру справу і дякувати за допомогу після її завершення”, – підсумував єрарх.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ на Київщині освятив наріжний камінь на місці будівництва нового храму. Також святий Миколай відвідав дітей в Україні під час війни завдяки щедрості УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне