Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ нагородив командира “залізних” танкістів з Хмельниччини

    В одному із батальйонів 3-ї окремої танкової Залізної бригади з Хмельниччини відбулось нагородження бійців із нагоди Дня Збройних Сил України.

    Особливої сердечності тепер додає співпадіння Дня Збройних Сил України та Дня Святого Миколая, що показали й урочистості у Залізній бригаді. Зокрема, в одному зі стрілецьких батальйонів, нагороди та подарунки бійцям до Дня ЗСУ приніс саме «Святий Миколай», xm-inside.com

    У бригаді додали, що відзначення свят та нагородження на фронті стають дедалі більш лаконічними: впливає морозна погода, спартанські умови та жорсткі заходи безпеки. Утім незмінним залишається гордість за побратимів та посестер, щирість привітань і теплота побажань.

    “В інших підрозділах вже командири вручали воїнам ордени, медалі, відзнаки командира бригади та грамоти від командування частини та вищого командування. Так відзначалися мужність та професіоналізм, вірність військовій присязі та українському народу, самовіддачу у справі захисту держави від російських варварів”, – розповіли у бригаді.

    Серед нагород була й одна особлива. Командир Залізної бригади, полковник Роман Шеремет отримав Орден святого великомученика Юрія Переможця Православної Церкви України, підписаний митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

    В грамоті, яка додається до цього недержавного ордену, йдеться: «за віддане служіння Богові й Україні, та жертовність у захисті добра і правди».

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ освятив 5 хрестів на бані Собору Святої Софії Київської.

    Найсвіжіше

    Популярне