Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив Божественну літургію в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця

    У день відзначення пам’яті святителя Миколая Чудотворця, архієпископа Мир Лікійських, 6 грудня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в храмі на честь святителя Миколая (Миколи Притиска), що розташований у Подільському районі столиці.

    Про це повідомила пресслужба  ПЦУ. 

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Фастівський Володимир, настоятель храму протоієрей Олег Маланяк та запрошене духовенство.

    Після прочитання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Сьогодні також відзначається День Збройних Сил України, тож під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Завершилося урочисте богослужіння спільною молитвою до святителя Миколая, після якої Предстоятель привітав настоятеля та громаду з храмовим святом, яке вперше в цьому році відзначається 6 грудня.

    Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив настоятелю храму хрест Предстоятеля, а дітям – друковані видання та солодкі подарунки.

    Своєю чергою, настоятель храму протоієрей Олег висловив Його Блаженству вдячність за спільну молитву та підніс Предстоятелю просфору й квіти від парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне