Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    У Севастополі “духівник Путіна” молився за арештованих митрополитів УПЦ (МП)

    Новий російський митрополит Сімферопольський і Кримський Тіхон (Шевкунов) на літургії в Севастополі молився за заарештованих священиків УПЦ (що в єдності з МП), на яких українські правоохоронці завели кримінальні справи.

    Про це повідомляє Крим.Реалії.

    3 грудня у Свято-Володимирському соборі в центрі Севастополя відслужили літургію, на яку приїхав нещодавно призначений митрополит Тіхон. Для зустрічі Шевкунова біля воріт храму вишикували дітей, які склали символічну клятву у визнанні православної віри і вірності Росії.

    На літургії окремо виголосили молитву за трьох митрополитів УПЦ, які “в ув’язненні перебувають”. Згадані священнослужителі заарештовані українським судом за звинуваченнями в кримінальних злочинах.

    Розпорядження молитися за обвинувачених священиків надійшло в церкви Кримської єпархії нещодавно, стверджує видання.

    Під час богослужіння біля собору чергував наряд поліції, були присутні співробітники спецслужб.

    11 листопада митрополит Тіхона очолив Кримську митрополію РПЦ. До цього він був митрополитом Псковським і Порховським. У 2013 році газета Financial Times назвала Шевкунова “духівником Путіна”.

    Раніше релігієзнавець і церковно-громадський діяч Сергій Чапнін розповів, що Шевкунов “один з ідеологів, які формували образ Заходу як ворога Росії і православ’я”. Говорячи про напад Росії на Україну, Шевкунов дотримується наративів російської пропаганди, заявивши, що “ми там воюємо з диким, страшним, інфернальним фашизмом, з нацистами”.

    Найсвіжіше

    Популярне