Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Кіріл проти мігрантів. У Росії посилюється антимігрантська риторика, – ISW

    Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) заявив, що РФ необхідно «суттєво скоригувати» свою міграційну політику для «збереження культури».

    Він підкреслив уявну перевагу етнічних росіян над іншими нацменшинами, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

    Москва створила новий механізм примусу мігрантів до військової служби
    Зокрема під час виступу на Всесвітньому російському народному соборі Кіріл стверджував, що нинішня міграційна політика Росії дозволяє відокремленим спільнотам мігрантів у Росії створювати «закриті етнічні анклави», які начебто «є живильним середовищем для корупції, організованої етнічної злочинності, нелегальної міграції, тероризму, екстремізму і напруженості в російському суспільстві».

    Кіріл додав, що мігранти «змінюють вигляд російських міст» і «деформують» мовні, культурні та правові традиції Росії. Аналітики зазначають, що зауваження патріарха відбулися на тлі дедалі частішої антимігрантської риторики в російському суспільстві та презентацій чиновниками законодавства, яке обмежує права вихідців із інших країн.

    «Антимігрантська та ксенофобська риторика патріарха Кіріла тісно пов’язана з політикою російського уряду щодо мігрантів та неросійських етносів, ніж заявлена президентом Владіміром Путіним інклюзивність у рамках «русского мира», – підсумували в ISW.

    Найсвіжіше

    Популярне