Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Румунський патріарх нагородив колишнього начальника Генштабу орденом “Богородиці Оранти”

    Генерал Даніель Петреску, колишній начальник штабу оборони, був нагороджений патріархом Румунської Православної Церкви Даниїлом орденом Богородиці Оранти (лат. Oranta) для мирян. Нагороду йому вручив у четвер патріарший радник Чіпріян Іоніца, після церемонії передачі командування силовими структурами румунської армії.

    Про це інформує сайт Румунської Церкви.

    Під час церемонії передачі командування колишній начальник Генерального штабу був також нагороджений Президентом Румунії національним орденом “Steaua României” у званні офіцера.

    Під час церемонії міністр оборони Ангел Тилвар описав виклики, з якими зіткнулася румунська армія під час перебування на посаді генерала Влада Петреску – серед них пандемія Covid-19 та війна в Україні.

    “Я не думаю, що за останні чотири роки можна назвати більш складний, насичений і завершений період для силової структури румунської армії, ніж за останні три десятиліття”, – сказав міністр.

    Генерал Даніель Петреску у своїй промові на церемонії в четвер сказав, що бути начальником Генерального штабу – це “найпочесніша посада, яку генерал може займати в своїй кар’єрі”.

    Новим начальником Генерального штабу став генерал-лейтенант Георге Влад.

    Орден Божої Матері (Оранти) був заснований у 2022 році і вручається за “видатну діяльність у захисті і служінні православній вірі та в просуванні християнських релігійних цінностей”.

    Найсвіжіше

    Популярне