Середа, 22 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій під час зустрічі з єпископом Команським висловив підтримку народу України

    30 листопада Екзарх Вселенського Патріарха в Україні молився під час Божественної літургії з нагоди престольного свята Вселенського Патріархату, святого Андрія Первозванного. Богослужіння очолив Вселенський патріарх Варфоломій.

    За Літургією також молились і були присутні офіційна делегація Ватикану на чолі з кардиналом Куртом Кохом, представники релігійних громад, представники дипломатичного корпусу, зокрема посол і консули України в Туреччині, велика кількість паломників з інших країн, повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Напередодні, 29 листопада, відбулась робоча зустріч єпископа Команського Михаїла і Вселенського патріарха Варфоломія, під час якої Екзарх доповів про стан справ Ставропігії та становище релігійного життя в Україні у період військового вторгнення Російської Федерації, були обговорені й інші важливі моменти церковного життя.

    Вселенський Патріарх запевнив у своїй підтримці України та передав своє благословення страждаючому від війни українському народу.

    Нагадаємо, УПЦ США та Ставропігія Вселенського патріархату в Україні отримали подяки від Інституту раку.

    Найсвіжіше

    Популярне