Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    У Києво-Печерській лаврі відкриється резиденція Святого Миколая

    1 грудня 2023 року у Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” розпочне роботу Резиденція Святого Миколая. Вона розміститься у Великій лаврській дзвіниці, яка стала доступною для киян та гостей міста уперше за 30 років.

    Про це інформує Національний заповідник.

    “Всі охочі зможуть не лише написати листа Святому Миколаю, а й випробувати чарівну силу арки бажань, ставши під нею і загадавши свої найзаповітніші прагнення. Також відвідувачам Резиденції вдасться зустрітися зі Святим Миколаєм та зробити фото на згадку”, — йдеться у повідомленні.

    Відвідувачі також зможуть оглянути різдвяно-новорічні витвори митців Національної спілки художників України, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, оригінальні твори Асоціації майстрів клаптикового шиття України (Ukrainian Quilter’s Association) та зворушливі дитячі малюнки художньої студії “Маленький принц”.

    Резиденція буде відкрита щосуботи та щонеділі, а також 6, 19 та 25 грудня з 11:00 до 16:00 за адресою: вул. Лаврська, 9.

    Відвідування груп — за попереднім замовленням (з середи до п’ятниці). Телефонувати за номерами: (044) 406-63-59; 406-63-66; 050-276-00-94.

    Раніше повідомлялося, що Велика лаврська дзвіниця 22 листопада стала доступною для екскурсій на території Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Її реставрація тривала з 2012 року.

    Дзвіниця збудована у XVIII столітті на місці старої дерев’яної, яка була знищена у 1718 році великою пожежею. У 1930-х вона втратила більшість дзвонів, а під час Другої світової війни суттєво постраждала від пожежі.

    Найсвіжіше

    Популярне