Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Торжество Катерининської церкви в Луцьку з архієреєм

    З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Великомучениці Катерини.

    З високопреосвященним разом правили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, маневицький протоієрей Андрій Закидальський, настоятель протоієрей Юрій Близнюк, інше духовенство, пише сайт єпархії.

    Виголошуючи проповідь, архієрей зазначив: мудра людина завжди вчиться на своїх помилках. Але лукавий намагається їй у цьому нашкодити, сіє сумнів. Так само спокушав наших прабатьків до гріха, щоб людина сумнівалася у тому чи правду каже Бог. А сумніваємось тому, бо не маємо глибокої віри, каже владика. А її повинні мати, бо віруюча людина вірить у буття Боже, що Бог є. Невіруюча ж не признає буття Боже, вважає себе вільною від усього. Ще є атеїсти, які також вірять, але борються з Господом.

    На завершення керуючий єпархією побажав усім нам мати глибоку віру і наголосив, що «віра без діл мертва».

    Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян і військовослужбовців.

    Божий дім було поставлено в 2011 р. спочатку як тимчасовий, згодом звели постійний. 7 грудня 2014-го митрополит Михаїл освятив його наріжний камінь та заклав капсулу в фундамент, на престольне свято в 2016-му – освятив накупольний хрест, а через рік відправив першу літургію. У травні 2019-го владика освятив весь храм.

    Найсвіжіше

    Популярне