Неділя, 26 Травня, 2024
Бiльше

    В КУП НАНУ відбулась лекція кандидата наук із богослов’я Петра Лопатинського

    16 листопада 2023 року в Київському університеті права НАН України відбулась лекція, яку для студентів першого курсу провів священик ПЦУ о. Петро Лопатинський, кандидат наук із богослов’я, викладач кафедри богослов’я Київської православної богословської академії.

    Про це повідомляє сайт навчального закладу НАН України.

    Отець Петро підкреслив наскільки в сьогоднішній час є важливим духовенство та як сильно воно розвинене в Україні порівняно з іншими країнами світу.  Далі лектор перейшов до теми Всеукраїнської ради церков, що є осередком різних релігій. Виступ також включав історію релігій, торкнувся популярної серед людей різних часів тези, що релігія зникне найближчим часом. Петро Лопатинський поділився спостереженням про збереження потреби в релігіях у сьогоденні. Також священник пояснив здобувачам, чому на заході Україні релігія є більш популярним явищем, ніж у центральних і східних регіонах.

    Також о. Петро зазначив те, що навіть атеїстам потрібно відвідувати лекції з богослов’я, оскільки це є культурним та духовним розвитком для кожного.

    Нагадаємо, на Буковині ще одна громада УПЦ (МП) приєдналась до ПЦУ. Також  священник ПЦУ Георгій Коваленко прокоментував календарні суперечки.

    Найсвіжіше

    Популярне