Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    У Вінниці вшанували жертв Голодоморів

    24 листопада 2023 року, напередодні національного пам’ятного дня, у Вінниці вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

    Як повідомляють на сайті Вінницької єпархії, у цей сумний день вся Україна вшановує мільйони замордованих голодомором жертв радянського режиму. В усіх громадах Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ у ці дні відбулись меморіальні заходи та молитви за тими, хто загинув голодною смертю.

    З благословення Михаїла, архієпископа Вінницького і Тульчинського, Вінницький благочинний прот. Микола Мельник разом з духовенством м. Вінниці та представниками обласної і міської влад біля меморіалу жертв голодоморів в Україні вшанували всіх, хто загинув від голоду в Україні, поклали символічні горщики із зерном, квіти до пам’ятника жертвам Голодоморів та запалили лампадки.
    Із кожним роком все більше держав визнають Голодомор геноцидом українського народу й разом з Україною в четверту суботу листопада о 16:00 запалюють свічки в пам’ять про його жертв.

    Найсвіжіше

    Популярне