Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) вимагають в суді 100 млн від держзаповідника Києво-Печерської лаври

    Адвокат УПЦ (МП) та митрополита Павла (Лебедя) протоєрей Микита Чекман повідомив у своєму телеграм-каналі, що звернувся до апеляційного суду з проханням стягнути із заповідника 100 мільйонів гривень за фактичне “вигнання монахів” із приміщень Лаври. У держзаповіднику відповіли, що УПЦ (МП) не приховує, що основним їх завданням є отримати надприбутки від монастиря і храмів Києво-Печерської Лаври.

    Адвокат вважає, що заборона суду у перешкоджанні роботі комісії «фактично призводить до передачі» Києво-Печерської лаври заповіднику.

    «У зв’язку з цим необхідно вжити заходів зустрічного забезпечення шляхом зобов’язання позивача у семиденний строк з дня ухвали внести на депозитний рахунок господарського суду м. Києва кошти на суму 100 000 000 грн», – сказано в заяві адвоката УПЦ (МП).

    У відповідь держзаповідник Києво-Печерська Лавра зазначив, що “монастир не приховує, що, безоплатно користуючись державним майном на території Нижньої лаври (79 об’єктів) упродовж 30 років, основним завданням мав отримання надприбутків”.

    Найсвіжіше

    Популярне