Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій: «Велика Церква завжди є і залишається Великою у своєму смиренні»

    Вселенський Патріарх Варфоломій, з нагоди свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, у вівторок, 21 листопада, очолив Божественну літургію у святковому кафедральному соборі громади Ставродрома.

    Про це повідомляє fosfanariou.gr

    Митрополит Халкідонський Еммануїл, митрополит Принцевих островів Димитрій, митрополит Іконійський Феолепт, митрополит Фокідський Феоктист, й інші єрархи співслужили Божественну Літургію Вселенському патріарху.

    У своїй промові після висвячення нового диякона Анатолія, Вселенський Патріарх зазначив: «Велика Церква є і завжди залишатиметься Великою у своїй смиренності. Нехай ця чеснота Вас супроводжує у служінні».

    Патріарх пояснив, що ім’я Анатолій було обране на честь видатного попередника, який брав участь у Єфеському та Халкедонському соборах та відіграв важливу роль у діяльності Церкви.

    Патріарх наголосив на тому, що історія Вселенського Патріархату як Великої Церкви є багатою та повчальною. Вона виховала багатьох видатних богословів та святих, які прославляли ім’я Творця і Церкву. Також патріарх Варфоломій вказав на важливість бути яскравим прикладом і світлом Христовим для інших.

    Після завершення Літургії Вселенський Патріарх подякував вірянам за їхні молитви і працю, а нововисвячений диякон висловив вдячність патріарху за можливість служити Богу.

    Фото: fosfanariou.gr

    Найсвіжіше

    Популярне