Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Фільм про війну в Україні переглянув Папа Франциск

    У День гідності та свободи Папа Франциск взяв участь у перегляді фільму про війну в Україні – «Свобода у вогні: українська боротьба за свободу», організованому у Ватикані.

    Про це повідомляють Новини Ватикану.

    «Ми, що бачили цю жорстокість, цей народ, який захищає свою самобутність, і який багато страждає, ми повинні бути близькими, близькими з цим великим стражданням і молитися, молитися за цей народ, молитися за те, щоби настав мир», – цими словами Папа Франциск підсумував вечір пам’яті і молитви, що 21 листопада відбувся у залі синодальних засідань у Ватикані з ініціативи Посольства України при Святому Престолі та американського режисера Євгенія Афінієвського.

    Участь у перегляді фільму також взяли співробітники дикастерій Римської Курії, дипломатичного корпусу та української громади Риму.

    Відправною точкою фільму «Свобода у вогні: українська боротьба за свободу» режисера Євгенія Афінієвсього є події десятирічної давності, коли українці заявили на увесь світ про своє прагнення належати до європейської родини демократичних націй. Як було відзначено на початку показу, особливе захоплення викликає єдність: єдність між поколіннями, єдність між представниками різних суспільних верств і насамперед єдність між віруючими різних конфесій і релігій, засвідчена в ці дні їхніми провідниками.

    Нагадаємо, папа висловив думку, що мир можливий, потрібна воля і закликав молитись за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне