Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Іоан зустрівся з членами мережі «Разом для Європи» в кафедральному соборі м. Тімішоара

    16-18 листопада в Тімішоарі відбулася щорічна зустріч учасників міжнародної мережі «Разом до Європи». Роботи відкрив у четвер, митрополит Банатський Іоан, у кафедральному соборі «Трьох Святителів» у муніципалітеті.

    Про це повідомляє сайт Румунської ПЦ.

    У заході взяли участь понад 200 делегатів з приблизно 29 європейських країн, у тому числі: Румунії, Норвегії, Німеччини, Португалії, Греції, Чехії, Франції, Італії та Австрії. Програма також передбачала участь у Вечірні, яка відбулася в Митрополичому соборі в Тімішоарі.

    У вступній промові Митрополит Банатський розповів про роль вечірньої молитви.

    «Так святі Отці Церкви від початку християнства настановили молитися при світлі вечірньої свічки, коли відходить темрява і приходить світло Христове».

    “Сьогоднішня молитва готує нас до вічності. Мандруємо з Христом дорогою вічності, дорогою неба і до Царства Божої радості”, – зазначив митрополит.

    Щоб підкреслити культурне розмаїття, кожна делегація представила традиційне вбрання своєї країни походження.

    На церемонії відкриття учасники також могли помилуватися колекцією старовинного церковного мистецтва Тімішоарської єпархії.

    Програма зустрічі включала інформаційні та дискусійні сесії. Зустріч була організована в Тімішоарі в контексті оголошення міста на Безі культурною столицею 2023 року.

    Найсвіжіше

    Популярне