Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Революція Гідності – початок боротьби за свободу України

    У привітанні з річницею Революції Гідності Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній наголосив: понад 10 років тому українці встали проти проросійського режиму, який перетворював країну на колонію.

    2013 року мирні протести студентів було розігнано силою, за що понад 100 людей загинуло. Це було проявом неприйняття політики колаборантства, йдеться в дописі предстоятеля ПЦУ.

    Архієрей назвав Революцію Гідності початком боротьби за визволення від російського ярма та утвердження свободи та гідності. Цей шлях важкий, але іншого немає.

    “Початок нашого звільнення від російського ярма, початок нашого шляху до утвердження Гідності і Свободи в Україні. Цей шлях важкий, вкритий тернами, политий сльозами і кровʼю. Але іншого шляху для нас немає, бо не може бути вороття до рабства, в якому росія тримала нас століттями, і в якому сама звикла жити, корячись все новим і новим тиранам”, – сказав він.

    Митрополит переконаний, що Бог допомагає українцям у боротьбі за правду. Він наголосив на перемозі, оскільки Господь на боці свободи і захищає свій народ.

    Предстоятель ПЦУ побажав, щоб День Гідності став символом духовної незламності українців на шляху до повної незалежності.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ взяв участь у відзначенні захисників України до Дня Подяки.

    Найсвіжіше

    Популярне