Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Україна в Раді Безпеки ООН: Росія не захищає, а знищує УПЦ (МП)

    Держава-агресор Росія лише вдає, що “захищає” в Україні УПЦ (що в єдності з МП). Насправді Москва знищує її – краде українські єпархії, храми та майно.

    Про це сказала радниця постійного представника нашої країни в Організації Об’єднаних Націй Наталія Мудренко на засіданні Ради Безпеки ООН 17 листопада, повідомляє “Укрінформ“.

    Це засідання вкотре було скликане Росією через “переслідування” УПЦ (МП).

    Мудренко наголосила, що Москва вкотре використала Раду Безпеки для просування інтересів РПЦ, яка є де-факто державною церквою в країні-агресорі.

    З початку вторгнення російських військ в Україну РПЦ відповідає за ідеологічну підтримку агресії, а її глава Кирил транслює наративи військової пропаганди в унісон із Кремлем, зазначила дипломатка.

    За її словами, Гундяєв прищеплює своїй пастві віру в те, що війна проти суверенної незалежної української держави є “богоугодною справою”.

    При цьому, як сказала Мудренко, він не витрачає часу на проповіді про мир і не посилається на біблійні заповіді на кшталт “не убий”, а прямо закликає до мобілізації. У тому числі й церква, яка має “молитися за владу та військових, а також бути на передовій”.

    Дипломатка нагадала, що РПЦ захопила у 2022 році всі три кримські єпархії УПЦ. У липні 2023-го Московський патріархат вкрав ще три єпархії – у Луганську, Алчевську та Ровеньках.

    За її словами, агресор поширив на окуповані території ті репресивні практики, які вже давно існують у Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне