Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Президентка Молдови закликає людей та Церкву до єдності: не можна ігнорувати підтримку РПЦ війни

    Президентка Молдови Майя Санду в ефірі національного радіо заявила, що «все суспільство, у тому числі Церква, має об’єднатися на благо держави».

    Про це повідомляє румунське видання stiripesurse.

    «Церква не може залишатися осторонь і вдавати, що фактично не бачить того, що відбувається. Церква тут для парафіян з Республіки Молдова і не може залишатися деінде», – заявила Санду в контексті закликів до Молдавської Митрополії РПЦ об’єднатися з Румунським Патріархатом.

    Санду вважає, що ці процеси випливають з війни, яку РФ веде в Україні та яку підтримує РПЦ.

    «Питання очевидне: як може Російська Церква підтримувати війну та вбивства безневинних людей? У цих умовах Церква в Молдові не може залишатися осторонь і вдавати, що фактично не бачить того, що відбувається. Зрештою, Церква тут для парафіян із Республіки Молдова і більше ніде не може залишатися. Отже, так само, як ми відчуваємо, що хочемо миру та віримо у мир, ми також вважаємо, що кордони всіх країн необхідно поважати. Для мене це означало елемент наближення до реальності», – заявила Майя Санду.

    За її словами, «єдність суспільства допоможе нам, і я сподіваюся, що ця єдність у нас буде на шляху до європейської інтеграції».

    Найсвіжіше

    Популярне