Понеділок, 27 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: студенти – двигун боротьби за Україну, як 1939, так і сьогодні

    Сьогодні весь цивілізований світ відзначає День студента.

    Про це  у своєму дописі нагадує Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    І ця дата певною мірою символічна саме для України – через її історичне походження.

    17 листопада 1939 року в окупованій нацистськими військами Чехословаччині почалися масові арешти і страти студентської молоді – молоді, яка незадовго перед тим вийшла на мирний студентський мітинг проти окупації Чехословаччини і потрапила під кулі окупантів, що намагалися таким чином придушити мітинг.

    17 листопада стало більше ніж пам’ятною датою – воно стало символом студентської боротьби за права і свободи, боротьби проти несправедливості.

    Нам, українцям, добре відомий цей настрій і ці прагнення. І в останні роки існування СРСР, і після відновлення української незалежності нам неодноразово доводилося виходити на боротьбу з несправедливістю – і щоразу ядром українських протестів і революцій ставало саме студентство. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну чимало студентів та студенток покинули навчальні лави, аби стати до лав Збройних Сил України та захищати права і свободи вже не на мирних протестах, але зі зброєю у руках.

    Вірю, що із Божою допомогою ми здобудемо перемогу і справедливий мир. А наші студенти та студентки й надалі залишатимуться тією діючою силою, потужним двигуном української боротьби за права і свободи, що сприятиме відновленню України та її післявоєнній розбудові.

    Нехай в усіх ваших добрих починаннях вам допомагає Господь! Зі святом!

    Найсвіжіше

    Популярне