Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    884 парафії УПЦ (МП) об’єднались із ПЦУ з початку повномасштабної війни

    Після початку повномасштабної агресії Росії проти України 884 релігійні громади Української православної церкви (в єдності з РПЦ) об’єднались із Православною Церквою України, повідомили у Держетнополітики.

    За даними обласних та міської адміністрацій Києва, 884 громади УПЦ МП змінили канонічну підлеглість на ПЦУ в період з 24 лютого по 1 листопада 2022 року, передає Громадське.

    У той же час у Державному управлінні не мають інформації про кількість священнослужителів, які змінили приналежність. Згідно повідомлень ПЦУ, за перший місяць війни до її складу офіційно приєдналися 28 громад з різних областей України.

    Для громад, які бажають розірвати зв’язки з МП та ввійти до ПЦУ, Синод ухвалив порядок прийому. ПЦУ закликала єрархів та духовенство УПЦ МП дотримуватися Томосу про автокефалію.

    У травні минулого року УПЦ МП проголосила повну незалежність, проте місцева влада в багатьох регіонах припинила діяльність церкви або відібрала у неї майно і землю.

    Нагадаємо, Віряни УПЦ (МП) зірвали голосування парафіян за об’єднання з ПЦУ на Черкащині. Також Волинська облрада планує позбавити УПЦ (МП) собору у Володимирі.

    Найсвіжіше

    Популярне