Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру: турки впливають через ісламізацію на вільні території Кіпру

    Архієпископ Кіпрський Георгій звернув увагу на непохитне «прагнення Туреччини до “туркифікації” на Кіпрі», підкресливши необхідність «захищати європейські принципи та права, притаманні всім вільним особам».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Під час свого виступу на заході «Пам’яті окупованої землі», організованому комітетами окупованих муніципалітетів та окупованих громад у Архангельському культурному фонді монастиря Кіккос у Лакатамії, архієпископ говорив про річницю проголошення «псевдодержави» (окупована Туреччиною частина Кіпру). Він закликав до «відновлення віри в остаточне відновлення прав через звільнення окупованої північної частини острова та повернення біженців до домівок їхніх предків».

    Стверджуючи про незмінне прагнення церкви очолити боротьбу, архієпископ Георгій висловив упевненість, що «виправдання прав народу прийде, якщо кожен залишатиметься рішучим у своєму захисті до кінця».

    Підкреслюючи важливість дотримання європейських принципів, архієпископ запитав, чому у своїй країні «люди були позбавлені таких прав, як вільне пересування, заснування та придбання власності, якими користуються європейці в інших країнах». Він наголосив на необхідності «твердо стояти та відстоювати ці права, одночасно закликаючи міжнародне співтовариство змусити Туреччину визнати ці фундаментальні права».

    Говорячи про триваючі регіональні конфлікти та постійні цілі Туреччини, архієпископ підкреслив парадокс виступів за «розпуск Національної гвардії Кіпру, у той час як Туреччина продовжує свої зусилля щодо турекції».

    Серед цих викликів він висловив надію на «стійку пам’ять про окуповану батьківщину», визнаючи «переважаючий дух опору серед більшості населення та необхідність керівництва та натхнення».

    Архиєпископ Георгій наголосив на тому, що захід спрямований на засудження проголошення турецької псевдодержави та наголосив на «терміновості посилення опору», вказавши на спроби Туреччини здійснити «вплив через ісламізацію на вільних територіях Кіпру».

    Завершуючи сповненим надії зауваженням, архієпископ закликав «божественну допомогу та єдність між усіма політичними силами та громадянами», висловлюючи «віру в те, що перемога їхніх прав незабаром буде відзначена».

    Найсвіжіше

    Популярне