Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон звершив Літургію на своїй малій батьківщині

    14 листопада 2023 року, у день пам’яті святого апостола Филипа та святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонікійського, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі Архістратига Божого Михаїла на своїй малій батьківщині – у с. Райківці Хмельницької області.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Владиці Симеону співслужили єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, секретар управління Хмельницької єпархії протоієрей Володимир Марущак, настоятель храму протоієрей Юрій Тимощук, та клірики Вінницько-Барської єпархії. Під час богослужіння було піднесено молитву за Перемогу Українського війська.

    Після Літургії у храмі було звершено панахиду, під час якої усі присутні особливо молилися за упокій батьків владики Симеона р. Б. Іоана та р.Б. Любові, яка відійшла до Господа цього дня тридцять шість років тому і українських воїнів та мирних жителів, які загинули в російсько-українській війні.

    Митрополит Симеон звернувся до усіх присутніх з повчальним словом, а також подякував владикам Павлу і Антонію, а також настоятелю отцю Юрію та усім присутнім за спільну молитву.

    Митрополита Симеона привітали представники місцевої влади та односельчани з Днем народження, яке Владика відзначав нещодавно.

    Цього ж дня владика Симеон звершив заупокійну молитву на могилах своїх батьків та їх спочилих рідних.

    Найсвіжіше

    Популярне