Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Варфоломій: «Нашому Вселенському патріархату нічого не загрожує, бо Бог був, є і буде його захисником»

    У суботу, 11 листопада Вселенський патріарх Варфоломій звершив освячення та відкриття оновленого храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Балінос та його Святого Джерела, який присвячений святому великомученику Мині, що святкується цього дня. Після цього він очолив Божественну Літургію.

    У ній взяли участь митрополити Апостол Деркійський, Феоліпт Іконійський, Йов Пісидійський та Йоаким Бурсаський, архонти Церкви, керівники грецької громади Константинополя, а також віруючі з Константинополя та паломники з-за кордону, повідомляє orthodoxtimes.com 

    У слові Вселенського патріарха після завершення Божественної Літургії  йшлось на важливості збереження та передачі майбутнім поколінням святих Церков та святих установ. Патріарх також звернувся до громади Балінос, закликаючи її не занепадати духом і продовжувати боротися за своє право на існування.

    Патріарх Варфоломій зазначив, що Бог завжди охороняв, охороняє та буде охороняти Вселенський патріархат до кінця віків і заспокоїв вірян, сказавши, що чутки про загрози існуванню Патріархату – це лише порожні розмови.

    «Майте довіру до вашої Матері-Церкви та її проникливості і в усьому виконуйте її заповіді!», – сказав патріарх.

    Також він нагадав, що Велика церква Христова завжди була просвітителькою і захисницею навіть у важкі часи. Патріарх поблагословив реставраційні роботи у церкві та висловив подяку усім жертводавцям.

    Одразу після цього Вселенський патріарх відвідав сусідню будівлю благодійної організації і був поінформований про майбутні ремонтні роботи в цьому закладі.

    Найсвіжіше

    Популярне