П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Дніпрі у Свято-Михайлівській церкві відзначили престольне свято

    8 листопада 2023 р., у день Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних, Свято-Михайлівська парафія, що розташована у ж/м Чаплі нашого міста відзначила своє престольне свято.

    Очолив святкування Керуючий Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич). Про це повідомляє Дніпровська єпархія ПЦУ.

    Разом із Архіпастирем радість храмового празника розділили настоятель храму протоієрей Петро Гальчишак, настоятелька Свято-Благовіщенського жіночого монастиря м. Дніпра ігуменя Єлизавета (Юска) та запрошене духовенство.

    За святковою Літургією були вознесені молитви за українське військо, владу, волонтерів, лікарів та увесь побожний народ наш. Також лунала молитва за перемогу України над агресором.

    Після Євхаристійного канону Його Високопреосвященство звершив дияконську хіротонію над іподияконом Олександром Сатулою, студентом Дніпровської духовної семінарії.

    Наприкінці відправи відбувся святковий молебень до святого архістратига Михаїла та усіх небесних сил безплотних.

    На завершення Архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому розповів про подвиг архістратига Михаїла та служіння ангелів. Також Владика подякував за теплу молитву настоятелю отцю Петру, а також привітав благочинного м. Дніпра протоієрея Михаїла Стіньо з Днем Тезоімеництва.

    Опісля богослужіння традиційно духовенство і прихожани на чолі із Архієпископом Січеславським вшанували пам’ять приснопам’ятного протоієрея Петра Сауляка, довголітнього настоятеля храму і схимонахині Серафими.

    Найсвіжіше

    Популярне