Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    “В дві години ночі дзвонять” – капелан з Сумщини про підтримку військових

    Отець Сергій зі Свято-Воскресенського кафедрального собору в Сумах став капеланом після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

    Про своє служіння він розповів в інтерв’ю виданню “Суспільне. Суми”.

    “Коли почалась війна, пішли ми допомагати: може що треба. Кажуть – нічого не треба. Єдине що, два БТРи у кацапів забрали – освятіть”, – згадує отець Сергій про те, як став капеланом.

    За його словами, головне завдання капеланів – духовна підтримка українських військовослужбовців. “Вони стоять на передку, вони смерть бачать в лице, вони ворога бачать в лице. Вони відстоюють… і не всі ж залізні. Є і емоційні люди різного характеру… І звертаються за підтримкою”, – пояснює священик.

    Отець Сергій розповідає, що солдати телефонують йому навіть опівночі після бойових операцій, аби поділитися переживаннями. Іноді йому самому доводиться докладати чимало зусиль, аби підбадьорити втомлених бійців. Проте він готовий їхати до військових у будь-який час.

    “В дві години ночі дзвонять, кажуть: “Батюшка, ми вийшли. Слава богу всі живі здорові, одного поцарапало”. Все, я далі лягаю спати, вони мені о восьмій ранку телефонують і вже розповідають, що в них там”, – розповів капелан.

    На запитання, що додає йому сил для служіння, отець Сергій відповів: “Воїни наші, вони борються за нас… То як я можу казати, що я заморився, не поїду, чи ще щось”. Його бажання – швидша перемога України у війні.

    Найсвіжіше

    Популярне