Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У селі на Буковині віряни ПЦУ змушені молитися за Україну під стінами будинку культури

    У селі Шебутинці, що на Буковині, вірян Православної Церкви України не пустили до церкви молитися за Україну та її перемогу над “русскім міром”.

    Про це розповів священник ПЦУ Роман Грищук на своїй фейсбук-сторінці, передає “Еспресо.Захід”.

    “Дружини, матері і діти воїнів, що віддали своє життя за Україну, не мають права зайти до свого сільського будинку культури! Священики і віряни, жителі свого села Шебутинці, на холоднющому пронизливому вітрі, під стінами сільського будинку культури, під світло автомобільних фар, моляться за Україну і її перемогу над “русскім міром”! Бо русскій мір, в особі їх колишнього “бакюшки”, не дав їм помолитися у храмі! Цей же рускій мір, в особі сілького старости та його куратора, закрив перед ними двері сільського будинкукультури!” – написав Грищук.

    За його словами, саме так гартується Православна Церква України.

    “Священники звершують і будуть звершувати місіонерську і просвітницьку діяльність навіть у таких умовах! Будуть просвітлювати світлом Христової віри та любові до свого Українського Народу! Бо нам не “какая разніца”, нам є різиця, чи тут буде Україна, чи “окраїна руссміра”! Ціна надто велика платиться тепер, а також в історії нашого українського народу!” – підсумував священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне