Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон освятив новий храм у місті Бар

    8 листопада 2023 року, в день свята Собору Архістратига Божого Михаїла та всіх небесних Сил, митрополит Вінницький і Барський Симеон, з благословення і на прохання архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла, освятив новозбудований храм на честь Всіх святих у м. Бар Жмеринського району на Вінниччині. У освяченому храмі Архієрей звершив Божественну літургію у співслужінні кліриків Вінницько-Тульчинської та Вінницько-Барської єпархій.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Його Високопреосвященству, зокрема, співслужили секретар Вінницько-Тульчинської єпархії протоієрей Ігор Сіранчук, секретар Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко, благочинний Гайсинського округу протоієрей Ярослав Вольвін, благочинний Теплицького округу протоієрей Володимир Мигдаль, настоятель новоосвяченого храму та благочинний Барського округу протоієрей Віталій Назаровець, а також інші священники.

    Під час Літургії підносилась молитва за Україну і перемогу українського війська. Також молитовні прохання прозвучали за тезоіменитих архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла, Екзарха Вселенського Патріарха в Україні єпископа Команського Михаїла, митрополита Рівненського і Острозького Іларіона, а також священників і мирян, які цього дня святкували день свого тезоіменитства.

    Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму та був відправлений молебень до святого Архістратига Михаїла.

    Митрополит Симеон звернувся з проповіддю до духовенства і вірян. На завершення урочистостей Архієрей привітав настоятеля храму протоієрея Віталія Назаровця і парафіян з освяченням храму та від імені архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла вручив благословенні грамоти фундаторам, будівничим і благодійникам храму Всіх святих Землі Української у м. Бар.

    Найсвіжіше

    Популярне