Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті оголошено жалобу: скасовано заходи та відслужать панахиди за полеглими захисниками

    У зв’язку з загибеллю воїнів 128 огшбр земляків просять утриматися від розваг. На Закарпатті скасовано усі свята, а в храмах відбудуться панахиди.

    Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

    “Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо. Раджу відвідати храми, помолитися за наших захисників”, – написав Микита.

    “Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів”, – додав очільник Закарпатської ОДА.

    На Запорізькому напрямку фронту 3 листопада сили РФ завдали «підступних ударів» по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах, повідомляють Збройні сили України.

    Раніше джерело видання «Українська правда» в Міністерстві внутрішніх справ повідомило, що сили РФ вдарили по українських військових у прифронтовому селі Запорізької області – ймовірно, їх збирали, аби нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

    «3 листопада року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області», – каже джерело видання.

    Міністр оборони України Рустем Умєров висловив співчуття родинам загиблих воїнів. Він запевнив, що «будуть з’ясовані всі обставини того, що сталося». Крім того, Умєров доручив Головній інспекції Міністерства оборони «провести повну перевірку за фактом цієї трагедії».

    Найсвіжіше

    Популярне