Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ Хмельницький взяв участь в дипломатичному форумі. Там зачитав звернення Предстоятеля ПЦУ

    На запрошення почесного консула Республіки Молдова у Хмельницькому Миколи Скрипковського єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло 3 листопада 2023 року взяв участь у Другому Хмельницькому Дипломатичному форумі.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ. 

    На захід завітали Надзвичайні та Повноважні Посли й представники іноземних держав, а також представники місцевої влади.

    На урочистому зібранні керуючий Хмельницької єпархії зачитав учасникам дипломатичного форуму звернення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

    «Я щиро вдячний тим, хто підтримує нас у справедливій боротьбі проти російських окупантів та допомагає відновлювати нашу країну й захищати її незалежність і суверенітет. Це надзвичайно важливо не лише для України, адже мова йде про збереження фундаментальних принципів міждержавних взаємовідносин та непорушне дотримання норм міжнародного права, що є запорукою мирного і плідного співіснування усього світового співтовариства незалежних держав.

    Сьогодні росія намагається зруйнувати ці засадничі принципи, чого в жодному разі не можна допустити, адже це призведе до хаосу геополітичного масштабу. Усі ми різні, але маємо жити в мирі, тому я прошу всебічно підтримувати наше прагнення здобути справедливий мир і захистити право на існування народу України», – зокрема йшлося в тексті звернення.

    Найсвіжіше

    Популярне