П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    СБУ оголосить підозру главі РПЦ Патріарху Кірілу (Гундяєву)

    За даними джерел Духовного Фронту України, предстоятелю РПЦ Кірілу (Гундяєву) планують оголосити підозру за кількома статтями ККУ. Ймовірно це станеться вже сьогодні протягом дня.

    Джерела стверджують, що йому інкримінують відповідальність за статтями 110 (посягання на цілісність), 436-2 (виправдання агресії), 437 (планування агресивної війни) Кримінального кодексу України.

    Ці статті передбачають покарання за підбурювання до військової агресії та розпалювання міжнаціональної ворожнечі із метою насильницької зміни меж України.
    Це буде перша офіційна реакція українських правоохоронців на антиукраїнські виступи Гундяєва, який благословляв агресію та поширював ідеологію “русского міра”.

    Довідково:

    24 лютого 2022 року він благословив так звану “спецоперацію” РФ в Україні, описавши її “обороною русского міра”. Перед цим Гундяєв підтримав рішення про визнання незалежності терористичних ЛДНР. У подальших проповідях та виступах він продовжував обґрунтовувати агресію РФ, посилаючись на ідею “русского міра”. Неодноразово критикував західну підтримку України, закликаючи Захід переглянути ставлення до війни.

    Цього року на Великдень поплічник російського диктатора Путіна, звернувся до українців, яких назвав “малоросами”, що живуть на “російській землі”, з вимогою “миру”.

    Моспатріарх також заявив, що причиною війни в Україні стали не імперські бажання Путіна, а начебто конфлікт Заходу та Росії на тлі відсутності “спільних християнських цінностей”.

    Найсвіжіше

    Популярне