Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Разом у молитві – віряни, духовенство та архієреї у Вінниці привітали митрополита Симеона (ФОТО)

    3 листопада 2023 року, у день свята оновлення храму великомученика Георгія в Лідді та з нагоди Дня народження митрополита Вінницького і Барського Симеона, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці відбулася святкова Божественна літургія, яку очолив митрополит Симеон.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. 

    Його Високопреосвященству співслужили митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, духовенство Вінницько-Барської єпархії та гості у священному сані.

    За богослужінням було піднесено прохання та молитву за українських воїнів та Перемогу України над російським агресором.

    Після закінчення Літургії був відправлений подячний молебень та виголошене многоліття правлячому Архієрею. Потім було зачитане вітання митрополиту Симеону від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Теплі побажання від імені архієреїв, які брали участь у богослужінні, митрополиту Симеону висловив митрополит Вінницький і Брацлавський Роман.

    Представники духовенства, чернецтва і вірян також привітали свого Архієрея. Зокрема, від імені духовенства митрополита Симеона привітав благочинний Вінницького району військовий капелан архімандрит Дорофей (Маркевич). З вітальним словом до Архіпастиря звернулася ігуменя Благовіщенського жіночого монастиря Єліконида (Воєвода). Архієрейський хор на чолі з диригентом Олександром Холявою заспівав урочисте многоліття на честь Правлячого Архієрея.

    Митрополит Симеон подякував архієреям, духовенству і парафіянам собору за вітання і теплі побажання та попросив про подальшу молитовну підтримку у здійсненні ним його архіпастирського служіння.

    Цього дня на адресу митрополита Симеона надійшли і продовжують надходити привітання від багатьох архієреїв, священників, представників влади, громадськості, лікарів, освітян, військовослужбовців.

    Найсвіжіше

    Популярне