Четвер, 30 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ висловила протест через відвідини митрополитом РПЦ Херсонщини

    Херсонська єпархія ПЦУ висловила протест проти візиту єрарха РПЦ, митрополита Саранського та Мордовського Зіновія (Корзінкіна) на тимчасово окуповану територію України та освячення ним у смт Каланчаку каплиці на честь Федора Ушакова. Про це повідомляє пресслужба Херсонської єпархії ПЦУ.

    “Ця прикра подія відбулася в рамках незаконного візиту до смт Каланчак очільника Мордовії Артема Здунова з групою супроводжуючих осіб, до складу якої входив і митрополит Зіновій”, – зазначають у єпархії.

    Каплицю Федора Ушакова разом з єрархом із Росії освячував і священик УПЦ МП.

    Участь митрополита Саранського і Мордовського, який прибув туди і освятив там каплицю без запрошення з боку єпархіального архиєрея, є брутальним порушенням церковно-канонічних правил, нагадують в ПЦУ.

    Управління Херсонської єпархії ПЦУ також звернулось до митрополита Херсонського УПЦ МП Іоанна (Сіопка), чий клірик, благочинний Каланчацького округу протоєрей Михайло Кулина, “був, можливо проти власної волі, долучений до цього інциденту з «освяченням» каплиці в Каланчаку”. В ПЦУ попросили Сіопка “офіційно озвучити свою позицію і протест, якщо такий є, з цього приводу”.

    “Це б дозволило спільними зусиллями протидіяти духовній агресії, яку чинить РПЦ на тимчасово окупованій території України”, – наголошують в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне