Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополиту УПЦ (МП) Феодосію суд знову продовжив арешт

    Очільнику Черкаської єпархії УПЦ (що в єдності з МП) митрополиту Феодосію знову продовжили запобіжний захід. Відповідне клопотання сторони обвинувачення задовольнив 2 листопада Соснівський районний суд Черкас.

    Про це повідомляє Про Все.

    На початку засіданні розглянули клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт для підсудного.

    “Маючи вже підозри, митрополит 24 жовтня перебував у громадських місцях, зокрема, поблизу одно з храмів. Тоді в області не було повітряної тривоги, тобто особа не мала ніяких підстав перебувати там”, – заявила прокурорка.

    Захист підсудного не підтримав таке клопотання.

    “24 жовтня у нас було судове засідання, а потім була нарада між захисниками. Це не є заборонено. Мій підзахисний має право спілкуватися з адвокатом. Однак певна особа перешкоджала адвокатській діяльності, бігала та знімала”, — сказав адвокат Володимир Юдін.

    Окрім того, адвокат Феодосія подав зустрічне клопотання, в якому просить не продовжувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а змінити на особисте зобовʼязання. Серед обовʼязків: прибувати до суду, повідомляти суд або прокурора про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками. Також адвокати просять надати можливість клірику УПЦ (МП) зустрічатися з захисниками після судових засідань задля консультацій по справі, які відбуватимуться на території одного з соборів у місті Черкаси.

    “Мій підзахисний є професором духовної академії, не мав раніше судимостей, весь час дотримувався вимог запобіжного заходу. Тому просимо помʼякшення запобіжного заходу”, – сказав адвокат.

    Суд ухвалив рішення продовжити цілодобовий домашній арешт із застосування електронного браслета на 60 днів. А також дозволив зустрічатися обвинуваченому із захисниками після судового засідання на території одного з храмів Черкас.

    Наступний розгляд справи відбудеться 13 листопада.

    Нагадаємо, працівники СБУ повідомили про підозру керівникові єпархії УПЦ (МП) за розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Другу підозру Феодосій отримав 6 квітня. У квітні митрополита відправили під цілодобовий арешт. Згодом – 23 жовтня – під час домашнього арешту Феодосію повідомили про нову підозру за розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

    Найсвіжіше

    Популярне