Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Делегація викладачів Волинської духовної академії зустрілась із предстоятелем Грецької Церкви

    Делегація Волинської православної богословської академії, на чолі з ректором прот. Володимиром Вакіним 30 жовтня  була прийнята предстоятелем Грецької Церкви архієпископом Афінським і всієї Еллади Єронімом ІІ.

    Про це повідомляє Фейсбук сторінка ВПБА.

    Зустріч відбулась у тронній залі палацу Архієпископії в Афінах. Архієпископ Єронім цікавився життям українців в час війни, умовами в яких завершує своє служіння Православна Церква України, розвитком богословської науки, чимало говорив про необхідність співпраці і готовність Грецької Церкви допомагати як богословам, студентам, так і учням загальноосвітніх шкіл, запрошував на літні табори для дітей, студентів та викладачів – на стажування науковців.

    Ректор ВПБА подякував архієпископу Єроніму за його підтримку Української Церкви, інтерес до ситуації в країні та подарував предстоятелю Грецької Церкви ікону Волинської Богоматері, лампаду – як символ незгасаючої молитви і пам’яті про нашу Вітчизну, інформаційний буклет з світлинами Волинської академії тощо.

    На зустрічі був присутній голова Синодального комітету з православних відносин протопресвітер Еммануїл Папамікруліс. З ним делегація ВПБА продовжила перемовини щодо обміну студентів на 2024 навчальний рік. Отець Еммануїл запевнив волинян, що співпраця, сприяння і допомога у розвитку богословської освіти в Україні і Церкви загалом з боку ГПЦ буде беззастережна.

    Також Волинська православна богословська академія, в особі ректора прот. Володимира Вакіна та Православна академія Крита, в особі генерального директора професора Константіноса Зорбаса 27 жовтня 2023 року підписали договір про співпрацю. Ця угода стала результатом плідного діалогу між делегацією ВПБА та керівництвом ПАК.

    Досягнуто згоди щодо міжнародної мобільності та навчання й обміну досвідом студентам ВПБА в Православній академії Криту.

    Найсвіжіше

    Популярне