Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Війна змінює не лише бойові реалії, а й духовну свідомість – протоієрей Андрій Ольховик

    Війна не лише змінює бойові реалії, а й впливає на духовне сприйняття людей – так вважає протоієрей Андрій Ольховик, настоятель храму в місті Сновську на Чернігівщині.

    “Потроху, звісно змінюється релігійна свідомість людей, особливо на прикордонні. Бо вони починають уважніше прислуховуватися до того, що відбувається в релігійному житті”, – розповів отець Андрій, пише ЧеLine.

    За його словами, початок повномасштабного вторгнення змусив деяких священиків УПЦ (шо в єдності з МП) вибирати між українським і російським боками.

    “Є навіть такі, що виходили з прапором російським і зустрічали російське військо”, – зазначив він.

    Протоієрей також зазначив, що майбутнє бачить за УПЦ (МП) лише як за церкву для етнічних росіян в Україні. Всі інші храми, на його думку, повинні бути передані до юрисдикції легітимних церков.

    Натомість релігійний діяч переконаний, що “православна церква – це єднання, а не роз’єднання”. Та московська церква “можливо, скоро піднесе себе на рівень вище за Бога”.

    Протоієрей Андрій вважає, що з часом зміни у законодавстві та військовий досвід допоможуть людям “не бути зговірливими у питанні церковної належності”.

    Найсвіжіше

    Популярне