Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Даниїл зустрівся з делегацією Реформатської Церкви Америки

    Оскільки війна в Україні триває, головні канали новин уповільнили репортажі про звірства, які все ще чиняться проти невинних людей. Проте інтерес і підтримка не зменшуються. Місцеві громади все ще цікавляться тим, що відбувається, і хочуть надати підтримку Україні.

    Однією з таких груп є Реформатська Церква в Америці, яка наголошувала на християнській єдності, і тому направила Комісію до Центру Митрополії Української Православної Церкви США, щоб почути останні новини про триваючу війну Росії проти України, повідомляє сайт УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл, правлячий Архієрей Західної Єпархії УПЦ США ​​та Голова Консисторії, радо привітав групу та провів для них екскурсію Центром Митрополії. Як християни, ми знаємо, що найбільша наша допомога від Господа, тому візит розпочався з храму-пам’ятника св. Андрія Первозванного. Архієрей пояснив, що ця церква збудована як перший у США меморіал жертвам Голодомору. Він пояснив, що Голодомор, був геноцидом, здійсненим радянським урядом проти народу України в 1932-33 роках, коли понад 7 мільйонів людей загинуло від голоду, навіть коли земля в Україні давала чудовий урожай пшениці того року. Він пояснив, як геноцид був прихований від світу, і як трупи безцеремонно збирали і ховали в братських могилах, залишаючи після себе мебльовані будинки та родючий ґрунт, готовий для переселення сімей.

    Більшість смертей сталася на східному кордоні України, і порожні міста, містечка і села швидко заселялися росіянами, які прибули потягами. Його слухачі спохмурніли, зрозумівши, що саме тому сьогодні в цій частині народу живе багато росіян і проросійських симпатиків.

    Вони дивилися вгору на високу, вражаючу споруду, а архієпископ Даниїл далі пояснював, що церква збудована високою та вузькою, щоб символізувати пам’ятну свічку, запалену в пам’ять про всіх тих, хто втратив життя внаслідок Голодомору, а також усіх тих, хто відколи загинули в боротьбі за свободу від агресивного сусіда Росії.

    Архієпископ Даниїл дав знак і повів групу вгору, щоб увійти до церкви, де вони були вражені прекрасною мозаїкою Христа над вівтарем, численними іконами та відчуттям величі, яке вони відчули, дивлячись угору на високий купол угорі. Помолившись за збереження України, зібрання вийшло та пройшло до будинку Консисторії, де вони замилувались іконою Богоматері, високою стелею та багатьма іконами та історичними речами. Їхню увагу привернуло маленьке деревце, яке стояло збоку і на якому майоріли незліченні паперові ангели. Архиєпископ Даниїл пояснив, що цих ангелів створила молодь Церкви з усіх куточків США і є ангелами, які охороняють Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне