Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: У героях Другої світової війни ми впізнаємо дух свободи

    Архиєпископ Американський випустив Енцикліку присвячену Дню ОХІ.

    Як передає Orthodox Times, у своїй Енцикліці Архиєпископ зазначив: “День OXI – це день, коли ми згадуємо стійкість, хоробрість і рішучість грецького та інших народів в темні дні Другої світової війни. Ми прославляємо героїв 1940 року, які твердо стояли проти хвилі фашизму, що захлеснути наш світ.

    У документі Високопреосвященніший відзначив героїзм грецького народу під час Другої світової війни, які мужньо протистояли нацистській агресії. Також він наголосив, що герої 1940 року запалили в інших віру в перемогу духу свободи та надії на Бога.

    Архипастир закликав пам’ятати про жертовність минулих поколінь у боротьбі з тиранією й черпати силу в їхньому прикладі. За його словами, саме віра в перемогу добра над злом давала людям мужність протистояти нашестю фашизму навіть за відсутності будь-якої надії на перемогу.

    Нижче читайте Архиєпископську Енцикліку на відзначення Дня OXI

    28 жовтня 2023 р

    Високопреосвященним і преосвященним єрархам, благочестивим священикам і дияконам, ченцям і монахиням, президентам і членам парафіяльних рад, почесним архонтам Вселенського Патріархату, членам керівництва, денних і післяобідніх шкіл, товариств Філоптоха, молоді:

    Але ми встанемо й будемо відновлені. Алілуя.

    Улюблені брати і сестри у Христі,

    День OXI – це день, коли ми згадуємо про стійкість, хоробрість і рішучість грецького народу під час темних днів Другої світової війни. Ми вихваляємо героїв 1940 року, які твердо протистояли приливній хвилі фашизму, що загрожувала захлеснути наш світ, і ми надихаємось і бажаємо відваги, щоб ті, хто пожертвував собою і був принижений, «повстали й були відновлені». У цьому чи наступному житті ці сміливці є символами воскресіння, оскільки Греція пережила жорстоку окупацію, відому як Κατοχή, і зрештою була відновлена ​​на свободі.

    Коли ми згадуємо цих героїв – деякі з них могли бути членами наших власних родин – ми впізнаємо в них дух свободи, який ми так високо цінуємо сьогодні. Вони взяли на себе величезну відповідальність захищати свій народ від загарбників, ризикуючи втратити все. Така відвага походить з глибоких джерел надії, коли немає жодних підстав сподіватися. З віри в Бога, який перемагає гріх і смерть. І з любові до своєї Батьківщини, яка несе людину від домашнього вогнища до самотніх застав високо в горах.

    Мої співхристияни: вшануймо їхню пам’ять доксологіями вдячності та меморіалами любові. Розкажіть своїм дітям та онукам історії боротьби та героїзму, які надихнули світ на Героїв 1940 року, як їх увічнив Вінстон Черчилль:

    “Отже, ми не скажемо, що греки воюють як герої, але що герої воюють як греки”.

    З батьківською любов’ю у Христі,

    ЕЛПІДОФОР

    Архиєпископ Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне