Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    У Вінниці відбулися збори священнослужителів з митрополитом Симеоном

    25 жовтня 2023 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося зібрання священників, які служать на парафіях Вінницького району.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Після доповіді благочинного архімандрита Дорофея (Маркевича) про стан справ у благочинні митрополит Симеон провів бесіду з духовенством, в якій торкнувся важливих питань, серед яких ведення парафіяльної документації, підготовка храмів до зими, наведення порядку на церковних територіях та на кладовищах.

    Архієрей приділив значну увагу питанню проведення занять із парафіянами чи то у формі недільної школи, чи то бесід після богослужінь. Самі богослужіння, як наголосив Архіпастир, священники повинні звершувати якомога частіше на усіх парафіях, які вони обслуговують. Також важливим є те, щоби на кожній Літургії якомога більше парафіян причащалися Святих Христових Таїн.

    Під час зборів духовенство обговорили з Архієреєм й низку інших питань, які стосуються життя парафій і єпархії в цілому, а також висловили свої думки щодо публікацій у журналі «Церква і суспільство», видавництво якого нещодавно розпочала Православна Церква України.

    Найсвіжіше

    Популярне