Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Досить, достатньо крові пролито! Війна – не вихід!

    У неділю вдень, 22 жовтня 2023 року, Вселенський Патріарх очолив Вечірню Престольного свята Єрусалимського Патріархату, під час якої вшановується пам’ять святого славного апостола Якова, брата Господнього, першого єпископа Єрусалимського.

    Богослужіння було звершено у храмі святого Георгія Неохорського на Босфорі, що на Подвір’ї Гробу Господнього, передає orthodoxtimes.com

    У своїй промові патріарх з нагоди трагічних подій, що розгортаються на Святій Землі, наголосив на важливості щирого діалогу як єдиного засобу для панування миру та справедливості в регіоні.

    «Досить, достатньо крові пролито! Війна – не вихід! Це відбиток гріхопадіння людини, яка у своїй зарозумілості та жадібності не може розпізнати святість обличчя свого ближнього», – наголосив, Вселенський патріарх: “І це усвідомлення робить кожного сумлінного віруючого в Христа відповідальним перед своїм Господом і перед своїми ближніми. Так, жоден християнин не є безвідповідальним за те, що відбувається з його оточенням! Мир також залежить від кожного з нас!”.

    Раніше до Вселенського патріарха звернувся Комісар Гробу Господнього, який послався на умови, що склалися, “коли все навколо нас занурюється в хаос війни, людиноненависництва, братовбивства”, а в іншому місці попросив його благословення “для вашого замученого дорогого брата Патріарха Феофіла та для братії навколо нього! Моліться за мир і порядок у всьому світі і на Святій Землі!”.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій звершив Богослужіння у Монако. Також вчора було 32 річниця обрання Варфоломія на патріарший престол.

    Найсвіжіше

    Популярне