Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Бессарабський вітає визнання румунської мови офіційною для румунів в Україні

    «З великою радістю ми вітаємо та цінуємо визнання румунської мови, а не «молдовської» як офіційної мови румунської меншини в Україні», — йдеться у заяві митрополита Бессарабського Петру, передає orthodoxtimes.com

    «Ця новина справді історична і має велике значення для всієї румунської громади в Україні».

    «Ми висловлюємо наші найщиріші вітання та вдячність Прем’єр-міністру Марчелу Чолаку, а також київській владі за це визначне рішення визнати румунську мову офіційною мовою для румунської меншини в Україні», – зазначив Його Високопреосвященство.

    «Ця зміна є значним кроком у просуванні культурної та мовної єдності між румунами в Румунії та румунами в Україні, водночас зміцнюючи права національних меншин, що є ключовим аспектом у процесі приєднання до Європейського Союзу».

    «Також приємно бачити турботу про права румунських православних священиків і гарантію безперервності богослужінь румунською мовою», – додав митрополит Бессарабський.

    «Це підкреслює важливість релігійної свободи та збереження культурної та релігійної ідентичності румунської громади в Україні».

    «Це рішення відкриває нові горизонти для культурних і мовних стосунків між Румунією та Україною, зміцнюючи зв’язки між двома країнами», – додав митрополит.

    «Ми сподіваємося, що цей історичний момент сприятиме солідарності та процвітанню та стане позитивним прикладом для інших спільнот у всьому світі».

    Наприкінці спільного засідання урядів Румунії та України минулого тижня було оголошено, що наша влада вирішила визнати румунську мову офіційною мовою для румунської меншини в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне