Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл починає ганьбити християнське вчення своїми заявами про “ядерну зброю, благословенну Богом”

    Днями очільник рпц Патріарх Кирило Гундяєв своєю заявою про ядерну зброю, яка була створена з Господнього промислу і під покровом святого Серафима Саровського, пробив чергове дно. На його думку саме ядерна зброя врятувала росію. Про це, як відомо, він заявив під час нагородження російського фізика Радія Ількаєва.

    Такі заяви є антихристиянськими, вони йдуть у розріз зі Священним Писанням і взагалі суперечать християнському віровченню. Тому використання їх предстоятелем Церкви, яка ще до того претендує на першість у Православному світі, – це абсурд і нонсенс! Таке могла сказати світська людина, чи політик, але не патріарх. Навіть простий пересічний мирян не міг собі дозволити таке сказати. Адже християн повинен усю свою надію покладати на Бога, а не на зброю!

    Священне Писання чітко говорить: «якщо не Господь стереже місто, то даремно трудиться сторожа» (Псалом 126, 1-й стих)! Це означає, що все в руках Божих, і саме Господь зберігає усіх і все на землі. Про тих же, хто покладається на людей у Біблії сказано так: «проклята людина, яка надіється на людину і плоть робить своєю опорою, і серце якої відходить від Господа. Вона буде як вереск у пустелі і не побачить, коли прийде добре, й оселиться у місцях спекотних у степу, на землі неплідній, ненаселеній» (Книга пророка Єремії, 17-а глава, 5-6-й стих).

    Християнська історія налічує багато випадків, коли віруючі люди опинялись у небезпеці через напад ворогів, але тоді від цієї небезпеки їх звільняв Господь, до якого вони молились, а не ядерна зброя. Так, наприклад, у Старому завіті Бог неодноразово визволяв ізраїльський народ з рабства, без сучасної на той час зброї. Водночас ізраїльтяни із малою кількістю війська, яке здебільшого складалось із простих людей без військових навичок, одержували перемогу над ворогами.

    Священне Передання містить багато випадків чудесного звільнення Константинополя від нашестя чужинців, навіть за відсутності війська. І все це свідчить про головне, що Бог не силі, а в правді! Яким би не було боєздатним військо, і яку б могутню зброю воно не мало, воно ніколи не здобуде перемоги, якщо з ним немає Бога!

    Проте Гундяєв воліє цього не згадувати, а всю свою надію покладає на силу людську, а не правду і всемогутність Божу. Абсурдність слів Гундяєва ще і в тому, що, на його думку, зброя зроблена зі Божого Промислу. Бог ніколи не благословляв створення будь-якої зброї, особливо ядерної. Адже Бог не бажає, щоб люди вбивали один одного! Та й зброя, скільки б її не освячували, це винахід диявола, адже тільки він бажає людині смерті і тішиться, коли люди нищать один одного.

    Після таких заяв складається враження, що Кирило не релігійний лідер, а простий політик чи агент спецслужб, який майстерно приховується під патріаршим куколем. Все це лише показує справжнє обличчя, істинне єство як самого Кирила так і всієї рпц. За зовнішнім «благолєпієм» схована бездуховна заполітизована структура, своєрідна агентурна сітка, яка довіряє більше путіну з «ядерним чемоданчиком», а не Богові. Варто було б їм зазирнути у Біблію, де сказано: «не надійтеся на князів і на синів людських, в них нема спасіння» (Псалом 145-й, 2-й стих).

    Яке майбутнє може бути у цієї структури у релігійній обгортці та її лідера? Відповідь на це питання також міститься у Біблії, яка говорить: «Ось чоловік, що не у Бога шукав собі сили, а сподівався на силу багатства свого та зміцнювався злочинством своїм. За те знищить його Бог до кінця. Викине й виселить його з дому його, викоренить його із землі живих» (Псалом 51-й, 9-7-й стих).

    Автор: Духовний Фронт України

    Найсвіжіше

    Популярне